Blankenberge, de meesten kennen het wel, maar toch... zelfs voor de geroutineerde bezoeker zijn er altijd weer nieuwe facetten van deze veelzijdige badplaats te ontdekken:

Zee, duinen en polders: aan natuurschoon geen gebrek in Blankenberge. Geniet van de rust in het in de duinen verscholen natuurgebied De Fonteintjes of haal uw verrekijker boven in het vogelreservaat van de Uitkerkse Polder.
Een verkwikkende wandeling met de kinderen? Provinciedomein Het Zeebos, ook al vlakbij gelegen, is waar je moet zijn.
En dan hebben we het nog niet gehad over het Sea Life Marine park en het Serpentarium.

  
© Foto's: Toerisme Blankenberge


Blankenberge is niet enkel natuur, zee, strand. Naast de alombekende, levendige wandeldijk met de eeuwenoude, gezellige pier, is er ook de oude binnenstad met zijn smalle straten en talrijke winkels waar nog veel herinnert aan het historisch verleden.
Verken en ontdek het oude en het nieuwe Blankenberge: vissershuisjes in het vroegere visserscentrum, het oude stadhuis, Belle-Epoquevilla's met fraaie tegeltableaus, het casino, de jachthaven,

Blankenberge is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook met de wagen liggen steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel nooit veraf.

Meer info op http://www.blankenberge.be/ alsook http://blankenberge.info/nl/

We hebben 3 gasten momenteel online

Copyright © 2019 Le Bosquet. Alle rechten voorbehouden.                                               Webdesign: www.eeneigenwebsite.be